Україна розглядає питання придбання військових кораблів у західних партнерів - Воронченко

Ukrainian Military Pages

Розуміючи потребу України в кораблях, західні партнери, де кораблі виводяться з активного складу, можуть передати за схемами оплати ті кораблі, які за віком цілком влаштують Україну, і це б вирішило питання комплектації флоту бойовими одиницями. Про це в ефірі 5 каналу розповів командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко.

«Групи виїжджали. Одна група офіцерів ВМС повернулася, не можу називати країни, бо не маю права, повернулися з за кордону, де позитивно розглянуто вже одне рішення. На вересень ми готуємо другу групу, тобто країни-партнери, ті які нам зараз надають допомогу, це питання розглядають як перспективне», – зазначив Воронченко.

«Україна – транзитна держава, і ми повинні як ВМС забезпечити мирне плавання всіх судів по Чорному морю. І одним тральщиком, тим, який ми забрали, «Генічеськ», ми не зможемо вирішити весь цей спектр роботи. Було розглянуто декілька варіантів, ми прийняли рішення, що за той ресурс, який у нас, є ми будемо здатні придбати собі мінно-тральний комплекс. Теж саме опрацьовується з придбання кораблів прибережної зони», – додав він.

Повну версію розмови дивіться у відео:


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію