КБ «Південне»: ОТРК «Грім» на стадії остаточного завершення і ще шість проектів у роботі

Ukrainian Military Pages - ОТРК Гром

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» з дальністю польоту від 250 до 450 км знаходиться на стадії остаточного доведення ракети.

Про це на прес-конференції в Дніпрі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, повідомив генеральний конструктор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов.

«Наразі на підприємстві зайняті розробкою і налагодженням семи проектів для потреб української армії, серед яких оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» (дальність польоту від 250 до 450 км), що знаходиться на стадії остаточного доведення ракети. Також в роботі проекти по високоточних крилатих ракетах наземного і корабельного базування, дві системи ППО з радіусом надійного ураження цілі до 150 км з перспективою 200-250 кілометрів. А також - займаємося модернізацією ракетних систем залпового вогню», - сказав Дегтярьов.

За його словами, випробування ракетного комплексу має проводитися в Україні. Для випробувального полігону будуть шукати місце. Генеральний конструктор КБ «Південне» зауважив, що, на жаль, ці роботи ведуться не за державною програмою, а за рахунок недержавної допомоги Україні.

Читати також: З'явилися перші фото збирання самохідної пускової установки ОТРК «Грім»