Українські пілоти готуються до міжнародного авіапоказу «The Royal International Air Tattoo 2017»

Ukrainian Military Pages

До 831-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗС України, що на Полтавщині, прибув з візитом командир авіаційного крила Королівських ВПС Великої Британії підполковник Джонатан Ніксон.

Відповідно до Переліку заходів військового співробітництва Збройних Сил України, підполковник Джонатан Ніксон спостерігав за виконанням демонстраційного пілотажу на бойовому літаку Су-27 та високо оцінив його виконання в рамках підготовки до міжнародного авіаційного показу «The Royal International Air Tattoo — 2017». Представник Королівських Військово-повітряних сил також поспілкувався з льотчиками, які виконували пілотаж.

Ukrainian Military Pages

Цьогорічна програма для динамічного показу була спроектована таким чином, аби її показ став більш динамічним та видовищним для гостей авіапоказу. Українські льотчики збільшили кількість фігур вищого пілотажу та додали нові елементи до комплексу, які виконуються на малих та гранично малих висотах. Виконання петлі Нестерова, такого елементу, як «Дзвін», бойових розворотів з поворотом у внутрішній бік («Вухо»), бойових розворотів з «Бочками», перевернутий політ, імітація заходу на посадку з шасі, проходи на малій та великій швидкостях нікого не залишать байдужими.

Загалом програма складена таким чином, щоб під час виступу показати можливості літака-винищувача, його маневреність, та професійний рівень військового льотчика, не виходячи за межі візуальної видимості. Демонстраційна програма, в залежності від метеорологічних умов, відпрацьовується у чотирьох варіантах.

Ukrainian Military Pages

Вперше офіційна делегація ВПС України брала участь у престижному міжнародному авіаційному показі «The Royal International Air Tattoo» у 1996 році. Військові льотчики показували свою майстерність ще двічі: у 1999 та 2011 роках.

Найголовніше, що дає участь в міжнародних авіапоказах — демонстрація престижу України. Слід зазначити, що наші пілоти виконують свою демонстраційну програму на серійних літаках, а не на спеціально підготовлених та переобладнаних для авіапоказів.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua