Конфісковане судно – порушник, яке заходило у порти Криму, планують передати ВМС України

Конфісковане судно – порушник, яке заходило у порти Криму, планують передати ВМС України

Затримане українськими прикордонниками та конфісковане судом на користь держави вантажне судно «Sky Moon», яке незаконне заходило в порти тимчасово окупованого Криму, планується передати до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Судно було затримане 30 листопада 2016 року (під прапором Танзанії). Відповідно до рішення судів на членів екіпажу було накладено адміністративні штрафи (які вони вже сплатили), а також заборонено в'їзд на територію України терміном на три роки.

Малиновський районний суд Одеси, 15 березня 2017 року, визнав капітана, громадянина Сирії, винним у порушені законодавства України та міжнародного права, а саме судно і вантаж конфіскував у дохід держави.

Вантаж (кальцинована сода) планується реалізувати у дохід державного бюджету, а судно передати до складу допоміжного флоту Військово-Морських Сил ЗС України.

На сьогодні ВМС мають у складі допоміжного флоту середній морський транспорт U753 «Горлівка», який був побудований в Угорщині у 1965 році («Sky Moon» - 1977р.) та має схожі характеристики.