Міністр оборони визначив розміри премій згідно нового порядку грошового забезпечення

Ukrainian Military Pages

З 1 березня 2018 року набула чинності постанова КМУ від 30 серпня 2017 року № 704, що передбачає новий порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців — значне збільшення окладів і зменшення кількості та розмірів надбавок та премій.

На виконання цієї постанови Міністерством оборони вже були видані ряд наказів та розпоряджень, зокрема наказ від 01.03.2018 № 90, яким встановлені тарифні розряди за посадами осіб офіцерського складу Збройних Сил України.

Також виникла необхідність коригування в сторону зменшення розмірів додаткових видів грошового забезпечення, в першу чергу премій, які раніше були визначені на рівні 2017 року — 350-700%, а в лютому підвищені ще на 30-43%.

З цією метою, 26 березня, до військових частин Збройних Сил України доведена телеграма Міністерства оборони щодо визначення розмірів складових та порядку нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям за березень 2018 року (буде виплачуватись у квітні).

Зокрема дана вказівка встановити щомісячні премії за березень, у таких розмірах, щоб нараховане грошове забезпечення за цей місяць збільшилось до 5% в порівнянні з нарахованим грошовим забезпеченням за лютий 2018 року.

Наразі не відомо чи надалі розмір премій буде переглядатись чи залишиться до кінця року.

Нагадаємо, що відповідно підпункту 2 пункту 5 Постанови №704, преміювання військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби) відповідно до їх особистого внеску в загальний результат служби здійснюється у межах фонду преміювання, утвореного в розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду грошового забезпечення.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію