«Combined Resolve X»: керівництво навчань дало високу оцінку підрозділам ЗС України (ВІДЕО)

Ukrainian Military Pages

На військовому полігоні багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності 7-ї армії США (Хохенфельс, ФРН) завершилися багатонаціональні військові навчання Combined Resolve X.

Український зведений підрозділ під час активної фази здійснював багатокілометрові марші, атакував сили противника з ходу, організовував засідки для ворожих конвоїв, вів танкові бої, обороняв стратегічні висоти та населені пункти, а також провів рейд у тил противника.

Керівництво навчань дало високу оцінку військовослужбовцям ЗС України, а сили OPFOR були раді, що наші хлопці грають саме на їхньому боці.

— Ми були дуже вражені обома українськими підрозділами — танковим взводом та ротою 79-ї бригади. Вони були неймовірні. Ми побачили іншу тактику та підходи, відмінні від того, як воює армія США. Ми побачили чимало позитивного в їхніх діях. Це була чудова робота. Я думаю, що вони не знають як сказати ні, або як не виконати завдання. Яку б місію ми їм не давали б — вони виконували. Вони були фантастичні. Чудові партнери на цих навчаннях, — розповів командир батальйону OPFOR підполковник Міхаель Кондон.

В останній день активної фази наші танкісти відіграли сценарій утримування висоти спільно з механізованою ротою Blackfoot ЗС США. Протистояв силам OPFOR зведений батальйон американців та поляків на танках Abrams, бронемашинах Rosomak та Bradley.

— Перший бій був у шостій ранку. Ми з засідки підбили чотири Rosomak та три Bradley і відступили. Далі розпочався бій з основними силами де ми підбили до 10 Abrams і.. я не знаю скільки Rosomak та Bradley, — повідомив командир зведеного танкового підрозділу капітан Роман Багаєв.

Ukrainian Military Pages

Відзначив професійні та злагоджені дії танкістів 14 ОМБр і начальник штабу батальйону OPFOR майор Едвард Кларк. — Наприкінці навчань українські танкісти вразили всіх своєю здатністю швидко вийти із укриття, зробити декілька влучних пострілів і знову відійти назад, — підкреслив майор Едвард Кларк.

Головна мета Combained Resolve — це розвиток співпраці та взаємосумісності між членами Альянсу та партнерами. Військовослужбовці різних країн мають змогу не просто обмінятися досвідом в ході спільних тренувань, а й розвинути справжнє армійське братерство.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

ua en
Використані джерела:
Генеральний штаб Збройних Cил України
Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію