Час на проїзд у відпустку – Генштаб визначає алгоритм

надання військовослужбовцям додаткових діб для проїзду до місця проведення щорічної відпустки

У Генеральному штабі ЗСУ визначають механізм надання додаткових діб для проїзду до місця проведення щорічної відпустки та назад (не більше двох діб в один кінець).

Юридична служба Збройних Сил України пропонує взяти активну участь в обговорені цього питання з метою підготовки оптимального алгоритму надання військовослужбовцям зазначеного часу.

Для розгляду надаються наступні варіанти:

1. ПЕРШИЙ ВАРІАНТ

Кількість діб, які необхідно додати до щорічної основної відпустки пропонуємо визначати в залежності від відстані до місця проведення відпустки вказаного у рапорті:

  • від 0 до 200 км – не здійснювати надання додаткових діб;
  • від 200 до 800 км – надавати 1 добу в один кінець;
  • від 800 і більше – надавати 2 доби в. один кінець;

Відстань можливо визначати за допомогою відповідних додатків в мережі Інтернет, (наприклад – Google карти), відстань визначати згідно наявної транспортної мережі шляхів (сполучень) України державного та місцевого значень

2. ДРУГИЙ ВАРІАНТ

Кількість діб, які необхідно додати до щорічної основної відпустки визначати в залежності від місця проведення відпустки вказаного у рапорті:

  • у населеному пункті дислокації військової частини – не здійснювати надання додаткових діб;
  • поза межами населеного пункту дислокації військової частини, але в межах області та суміжних областей – надавати 1 добу в один кінець;
  • поза межами населеного пункту дислокації військової частини, поза межами області та суміжних областей – надавати 2 доби в один кінець.

3. У разі поділу щорічної основної відпустки на частини, надання додаткових діб, необхідних для проїзду, пропонуємо здійснювати під час кожного вибуття у частину щорічної основної відпустки.

4. Якщо у рапорті зазначено більше одного місця проведення відпустки то надання додаткових діб пропонуємо здійснювати із розрахунку до найвіддаленішого місця проведення відпустки в межах України.

5. Підтвердження перебування військовослужбовця в місці вказаному у рапорті пропонуємо здійснювати шляхом проставляння у відпускному квитку відміток органу військової служби правопорядку, військового комісаріату або органу місцевого самоврядування.


Всі пропозиції та обговорення в коментарях за цим посиланням »

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію