Стандартизовано обмін даними між РЛС та АСУ

На полігоні «Ягорлик» тривають стрільби ЗРК С-125-2Д1, «Оса-АКМ»«Бук-М1», С-300В1

Фахівці радіотехнічних військ ПС ЗСУ та вітчизняних підприємств-виробників радіолокаційного озброєння узгодили єдині протоколи обміну даними між радіолокаційними станціями (РЛС) різних видів та автоматизованою системою управління (АСУ) авіації і протиповітряної оборони.

Це ще один крок у напрямку вдосконалення системи протиповітряної оборони (ППО) України.

Начальник радіотехнічних військ Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Сергій Вишневський, підкреслив, що спільно з виробниками радіолокаційної техніки прийнято важливі рішення, які позитивно вплинуть на якість роботи підрозділів радіотехнічних військ (РТВ) та ефективність виконання бойових завдань підрозділами авіації та зенітних ракетних військ.

Глобальна система ППО держави об’єднує різні види і роди військ, засоби управління, моніторингу, передачі даних та відбиття повітряного нападу. Сили й засоби РТВ при цьому є основним джерелом інформації про повітряну обстановку всередині та навколо країни. Всі дані, отримані від РЛС, в режимі реального часу надходять на командні пункти та пункти бойового управління різних рівнів, де приймаються рішення щодо подальших дій адекватних загрозам. Тому запровадження стандартизації обміну даними між РЛС і АСУ спростить і пришвидшить цей процес

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію