56-у мотопіхотну бригаду передадуть морській піхоті

Нова бригада морської піхоти

У Збройних Силах України розглядають можливість передачі 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади до складу Командування морської піхоти ВМС ЗС України.

Повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела у Генштабі.

У складі 56-ї бригади ОК «Південь» Сухопутних військ наразі перебувають 21-й, 23-й та 37-й окремі мотопіхотні батальйони, артилерійський дивізіон, танкова рота та інші штатні підрозділи.

У разі позитивного рішення до кінця 2019-го року бригада увійде до складу Командування морської піхоти Військово-Морських ЗС України та стане третьою бригадою морської піхоти.

Наразі до складу КМП віходять 35-та бригада морської піхоти, із 18-м, 88-м, та 137-м окремими батальйонами та 36-та бригада, з 1-м, 501-м та 503-м окремими батальйонами, 406-а артилерійська бригада (шість артдивізіонів), 32-й реактивний артполк, а також 140-й розвідувальний батальйон сформований цього року.

Зазначимо, що для формування 35-ї бригади у 2018 році, до ВМСУ також передавалися підрозділи з інших видів військ – колишній 18-й окремий мотопіхотний батальйон з Сухопутних військ та болградський 88-й окремий аеромобільний батальйон з Десантно-штурмових військ.

Нагадаємо, що в грудні минулого року, в одну з інтерв'ю командувач КМП ВМСУ генерал-лейтенат Юрій Содоль анонсував формування ще двох бригад морської піхоти протягом 2019 року.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію