У Севастополі горів російський ракетний катер

У Севастополі горів російський ракетний катер

Сьогодні, 3 жовтня, сталася пожежа на російському великому ракетному катері Р-71 «Шуя» проєкту 12417, що ремонтується на 13-му судноремонтному заводі у Севастополі.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на інформоване джерело. За словами співрозмовника агентства, осередок загоряння ліквідовано, спостерігається задимлення. Загиблих і постраждалих, за попередньою інформацією, немає.

Прессекретар 13-го СРЗ Сергій Горбачов, повідомив, що пожежа сталася під час запуску одного з механізмів на відремонтованому ракетному катері.

Р-71 «Шуя» – великий ракетний катер пр. 12417, призначений для знищення надводних цілей, посилення ППО груп кораблів, та прикриття їх від атак легких сил противника. Закладений у серпні 1981 року на Середньо-Невському суднобудівному заводі, спущений на воду у вересні 1983 року, до складу ВМФ прийнятий у серпні 1985 року. Назву «Шуя» отримав у 2014 році.

Водотоннажність – 495 тонн, довжина – 56,1 м, ширина– 10,2 м, екіпаж - 41 чол.

У березні 2018 року ЗМІ повідомили, що ракетний катер «Шуя» стане носієм першого дослідного зразка морської версії зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-М».


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію