Харківський бронетанковий передав війську 13 танків

Харківський бронетанковий завод передав ЗСУ 13 танків

Сьогодні, 27 березня, ДП «Харківський бронетанковий завод» (ХБТЗ), яке входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Збройним Силам України 13 модернізованих танків.

Зокрема, військовим передано 10 танків Т-80БВ та 3 танки Т-64БВ зразка 2017 року. Загалом на теперішній час Харківський бронетанковий завод поставив 250 модернізованих бойових машин: 162 танки Т-64БВ зразка 2017 року та 88 танків Т-80БВ.

Модернізований танк Т-64БВ зразка 2017 року є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів української армії та відмінно показав себе у протистояннях зі збройними формуваннями російських агресорів на сході України.

Під час модернізації танк отримав розширені бойові можливості за рахунок тепловізійного прицілу, вдосконаленого динамічного захисту, нової цифрової радіостанції, сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, системи інформаційного сповіщення аварійної ситуації, телевізійної системи спостереження за навколишнім середовищем, а також засобів супутникової навігації.

Харківський бронетанковий завод передав ЗСУ 13 танків

Модернізований ХБТЗ танк Т-80БВ, отримав аналогічні покращення.

Нове оснащення Т-80БВ значно посилює бойові характеристики машини. Нова система навігації дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Новий динамічний захист значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро». При цьому встановлюється у штатні контейнери динамічного захисту.

Прицільний комплекс навідника з інтегрованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов без застосування інфрачервоних прожекторів. Телевізійна система спостереження дозволяє екіпажу спостерігати за навколишньою ситуацією на інтегрованому моніторі та ефективно виконувати маневри.

Аварійна система інформаційного сповіщення сигналізує про аварійну ситуацію у системах танку ще до виходу їх з ладу, і тим самим дозволяє своєчасно вжити відповідних заходів.



Використані джерела:
Офіційний вебсайт ДК «Укроборонпром»

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію