«Справа ППО»: ДБР порушила справу проти слідчих ДБР і СБУ

заява дбр

Головним слідчим управлінням ДБР відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДБР та СБУ під час вилучення елементів систем наведення зенітних ракетних комплексів української армії.

Провадження відкрито за ч. 3 ст. 365 КК України, повідомляє пресслужба ДБР.

Також повідомляється, що учора, 2 липня 2020 року о 22:50, всі вилучені військові прилади (клістрони) були повернуті у зенітні ракетні бригади Збройних Сил України.

За фактом вилучення військових приладів із військових частин Повітряних сил Збройних сил України у Державному бюро розслідувань розпочате службове розслідування.

Повідомляється, що на час службового розслідування посадові особи, причетні до вилучення техніки, відсторонені від займаних посад. За результатами розслідування буде вирішено питання щодо їх подальшого звільнення.

Наразі матеріали кримінального провадження витребувані із територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, та передані для подальшого розслідування до Головного слідчого управління ДБР.

Нагадаємо, що вчора набула резонансу інформація щодо вилучення слідчими ДБР у зенітних ракетних бригадах ЗСУ, під Києвом та біля Криму, ключових елементів систем наведення на ціль зенітних ракетних комплексів, що поставило під загрозу національну безпеку країни.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію