B-52 США тепер регулярно патрулюватимуть у небі України

В-52 ВПС США тепер регулярно патрулюватимуть у небі України

Патрулювання американських бомбардувальників B-52 над Україною матимуть регулярний характер – це натяк російському керівництву, що партнери не залишать Україну наодинці.

Про це сьогодні повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

Зокрема сьогодні, 14 вересня, у супроводі винищувачів Повітряних Сил Збройних Сил України, три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н Stratofortress знову побували в повітряному просторі України. Нагдаємо, що вперше бомбардувальники ВПС США патрулювали в українському небі 4 вересня цього року.

Три бомбардувальники В-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.

Бомбардувальники B-52H Stratofortress можуть нести широку номенклатуру як звичайного бомбового навантаження (31,5 тонни) так і високоточного озброєння, включая крилаті ракети AGM-158 JASSM з дальністю польоту 370 км, AGM-84 Harpoon (до 300 км), AGM-86C CALCM (1200 км), керовані авіабомби AGM-154 JSOW здатні летіти до 560 км тощо. B-52 також є носієм засобів ураження із ядерною бойовою частиною, які здатні долати тисячі кілометрів до цілі.

В-52 ВПС США тепер регулярно патрулюватимуть у небі України


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію