Британська армія отримала перші 30 новітні наноБПЛА Bug

Британська армія отримала перші 30 новітні наноБПЛА Bug

Компанія BAE Systems у співпраці з UAVTEK розробила нанобезпілотник Bug і вже поставила перші 30 одиниць британській армії, яка випробувала їх в рамках військових навчань.

Про це повідомляє AUDM з посиланням на сайт компанії BAE Systems.

Bug – це нанобезпілотний літальний апарат (БпЛА) вагою 196 г (як вага смартфона) із 40-хвилинним часом автономної роботи та радіусом дії 2 км. Він має низький візуальний профіль і здатний літати навіть за сильного вітру (понад 50 км/год).

Bug єдиний наноБпЛА, який зміг впоратися з важкими погодними умовами під час нещодавніх бойових навчань, організованих Міністерством оборони США.

«Навіть у найсуворішу погоду Bug може надати життєво важливі тактичні розвіддані проте, що знаходиться за поворотом, за рогом будинку, чи за сусіднім пагорбом... Відео, що транслює безпілотник, може бути одночасно доступним для кількох доменів, що дозволяє командирам на землі, на морі та в повітрі мати інформацію про обстановку в реальному часі та інформувати особовий склад про свої рішення», – сказав головний технолог розвідувально-прикладного підрозділу BAE Systems Джеймс Джерард.

Британська армія отримала перші 30 новітні наноБПЛА Bug


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію