Турецька армія цього року отримає модернізовані гелікоптери

T129 ATAK

Туреччина завершила кваліфікаційні випробування бойового гелікоптера ATAK FAZ-2, і в 2021 році планується почати постачання – машина вже перебуває на лінії серійного виробництва.

Про це повідомляють Крылья з посиланням на defenceturk.net.

Легкі ударні гелікоптери T129 ATAK розроблені на базі італійського вертольота A129 Mangusta. T129 є результатом інтеграції розробленої в Туреччині високотехнологічної авіоніки і систем озброєння, бази гелікоптера AgustaWestland A129 з модернізованими двигунами, трансмісією і лопатями ротора. T129 використовується турецькою армією і поставляється на експорт.

Модифікація ATAK FAZ-2 (фаза 2) виконала перший політ у листопаді 2019 року. Модернізована машина оснащена новими засобами для радіоелектронної боротьби, а також системами попередження про радіолокаційне і лазерне опромінювання.

Повідомляється, що гелікоптер ATAK FAZ-2, який перебуває на лінії серійного виробництва було помічено на фото зроблених під час візиту на підприємства Turkish Aerospace Industries (TAI) міністра оборони Іраку, який відвідав Анкару 28 грудня 2020 року.

опис фото

Турецькій армії та силовим структурам вже поставлено 57 гелікоптерів T-129 ATAK виробництва TAI – 51 гелікоптер передано сухопутним військам, ще 6 – жандармерії. Щодо нової модифікації, то на першому етапі буде поставлено 21 гелікоптер ATAK FAZ-2.

Планується, що загалом до сухопутних військ Туреччини буде доставлено 91 гелікоптер T129 ATAK, і ще 27 гелікоптерів матиме Міністерство внутрішніх справ.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію