На Львівщині відкрили Школу причіпної артилерії

На Львівщині відкрили Школу причіпної артилерії

На Львівщині відкрили Школу причіпної артилерії, яка увійшла до складу 356-го навчального артилерійського полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ.

Сюди приїжджатимуть штатні розрахунки з різних частин Сухопутних військ, аби здобути перший кваліфікаційний рівень. Про що повідомляє інформагенція Міноборони «АрміяInform» з посиланням на слова начальника Школи підполковника Євгена Кравченка.

Артилеристи вивчатимуть системи Д-20, Д-30, 2А65 [«Мста-Б»] та 2А36 [«Гіацинт-Б»]. Термін навчання фахівців становитиме 30 днів. Потім, через певний час, вони його підтверджуватимуть. І вже провчившись у нас втретє, здобудуть другий кваліфікаційний рівень

Заняття у школі розпочнуться цього місяця. Спроможності навчального закладу – близько 100 фахівців за заїзд.

Наразі в навчальному артполку, окрім Школи причіпної артилерії, діють Школа мінометників і Школа протитанкової артилерії. Є плани на перспективу відкрити ще дві школи: підготовки фахівців реактивної та самохідної артилерії.

Також відомо, що у 169-у навчальному центрі «Десна» діють Школи підготовки танкістів, снайперів та загальновійськової підготовки. А у 198-у нц ВМС – Школа морського піхотинця.

Загалом у вересні 2020 року повідомлялось, що до 15 вже наявних шкіл підготовки спеціалістів, до кінця 2020 року у ЗСУ мали сформувати ще чотири: протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, радіоелектронної розвідки і тактичної медицини.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію