У 2023 році у кожній області створять реабілітаційні центри для військових та ветеранів, – Юлія Лапутіна

реабілітаційні центри для військових та ветеранів

В уряді обіцяють у 2023 році створити по всій країні сучасні регіональні центри медичного забезпечення та психологічної реабілітації для військовослужбовців та ветеранів війни.

Про це розповіла міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«Дуже важливо, що держава активно реалізовує ветеранську політику. Ми хочемо пріоритезувати питання психологічної та медичної реабілітації для захисників України, – зазначила очільниця Мінветеранів. – Наша система має пострадянську інерцію – від початку війни досі не створено єдиної системи реабілітації для захисників. Однак 13 жовтня вийшов Указ Президента, яким передбачено створення у 2023 році сучасних реабілітаційних центрів у кожній області, які надаватимуть послуги ветеранам».

У Міністерстві у справах ветеранів також повідомили, що вже надали свої пропозиції щодо виконання Указу Президента України №532 «Про деякі заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів» війни», який було підписано 13 жовтня.

Указом визначено завдання створити до кінця 2023 року у кожній області регіональні центри медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни. Забезпечити це мають Кабмін, обласні та Київська міська державні адміністрації.

Нагадаємо, що цей же документ вимагає від Кабінету Міністрів України забезпечити розроблення та внести до 31 грудня 2021 року на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, спрямований на удосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням кращого досвіду провідних іноземних держав.




Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію