БпЛА Akıncı матиме різні українські двигуни

БпЛА Akıncı матиме різні українські двигуни

Турецький важкий безпілотник Bayraktar Akıncı у різних модифікаціях (розвідувальна, ударна, морська) комплектуватиметься різними двигунами українського виробництва.

Про плани інтеграції у БпЛА Akıncı нового потужного двигуна МС-500 від «Мотор Січ», в інтерв'ю Укрінформу, розповів генеральний директор Baykar Makina Халюк Байрактар.

— Ми розпочали з двигуна АІ-450 [від українського ДП «Івченко-Прогрес»], потужність якого 450 к.с. Akıncı як платформа має різні конфігурації. У нас є версії морського базування, розвідувальна та ударна. Різні конфігурації вимагають різних двигунів. Двигуни МС-500 та АІ-450 стоятимуть на різних конфігураціях.

Також кінцевому користувачеві можуть знадобитися різні показники.

БпЛА Akıncı матиме різні українські двигуни

Ми віримо у стратегічні відносини України та Туреччини і діємо з розрахунку на те, що МС500 — це новий двигун на ринку, а платформа Akıncı відома у всьому світі і практично не має аналогів, тому для двигуна — це гарна реклама. Це є суттєвою перевагою для двосторонніх відносин.

Вірю, що Akıncı може стати стратегічним засобом і для України, що ми його побачимо і в українському небі. Ми фактично готові до цього. Ми постійно говоримо про Akıncı на наших зустрічах, оскільки на цій платформі стоїть двигун українського виробництва.

БпЛА Akıncı матиме різні українські двигуни

ua en


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію