ХБТЗ модернізував командирський танк Т-64БВК

ХБТЗ модернізував командирський танк Т-64БВК

Держпідприємство «Харківський бронетанковий завод» вперше провело глибоку модернізацію командирського танка Т-64БВК. Оновлена техніка успішно пройшла типові випробування.

Модернізований командирський танк отримав три сучасні радіостанції дві — УКХ та одну КХ, з дальністю дії до 500 км. Для автономного живлення обладнання машину укомплектували додатковим 3-киловатним енергоагрегатом.

Т-64БВК отримав прилади спостереження та прицілювання з електроно-оптичними перетворювачами третього покоління – тепловізійний приціл ТПН-1ТПВ, прилад денного та нічного спостереження механіка-водія ТВНЕ-4БУМ, прилад спостереження командира ТКН-ЗВУМ та ще одну камеру спостереження для командира з дальністю виявлення до 2000 м.



Фахівці підприємства встановили апаратуру супутникової навігації CH-4215, телевізійну систему спостереження за задньою півсферою з відображенням даних на монітор щита механіка-водія. Відповідно механік-водій отримав електронний щит. Були замінені прилади освітлення, апаратура внутрішнього зв'язку та комутації.

Оновлений танк отримав командирську башточку з 12,7-мм кулеметом НСВТ та посиленими захистом, також посилено захист паливних баків. Крім того, встановлено додатковий фільтр грубого очищення паливної системи котла-підігрівача, дзеркала заднього виду, передні гумометалеві екрани та низку інших вдосконалень.

ХБТЗ модернізував командирський танк Т-64БВК

«Наше головне завдання – забезпечувати українських армійців надійною та оновленою бойовою технікою, яка відповідає умовам ведення сучасного бою, – зазначає директор підприємства Герман Сметанін. – Модернізація командирського танка є надвідповідальною, оскільки необхідно не лише значно поліпшити наявні характеристики, а й створити всі належні умови для ефективного керування підрозділом за будь-яких погодних умов та у будь-який час доби. Колектив заводу успішно виконав це завдання. Це має особливе значення в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України».

ua en
Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію