Президент розглянув петицію жінок і доручив скоротити перелік професій для військового обліку

Президент розглянув петицію жінок і доручив скоротити перелік професій для військового обліку

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони щодо необхідності обов'язкового уточнення питань військового обліку жінок, зокрема скорочення переліку спеціальностей та професій за якими жінок беруть на військовий облік.

Про це йдеться у відповіді Володимира Зеленського на електронну петицію № 22/130110-еп, яку 23 грудня 2021 року розмістила на сайті Офіційного інтернет-представництва Глави держави громадянка Яна Рашевченко. Звернення підтримали 37 852 громадян.

У петиції, що має назву «Знущання над жінками! Не повинні усі жінки, які мають спеціальність та/або професію бути військовозобов'язаними!!!», вимагалось відмінити наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313 та користуватися для постановки на облік жінок лише переліком тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994 року.

«Ураховуючи високу суспільну увагу до порушеної в петиції проблематики та зважаючи, що її врегулювання законодавством України покладено на оборонне відомство, я звернувся до міністра оборони України Олексія Резнікова з проханням невідкладно й комплексно опрацювати порушене в петиції питання, приділивши особливу увагу розв'язанню, зокрема, таких питань: суттєве уточнення (скорочення) переліку спеціальностей та/або професій [...]; впровадження сучасних цифрових технологій у процедури постановки на облік з метою уникнення обов’язкової особистої присутності жінок під час постановки на облік; врегулювання питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на облік жінок», – наголосив президент.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію