НАТО підготувало новий комплексний пакет допомоги Україні

НАТО підготувало новий комплексний пакет допомоги Україні

НАТО допоможе ЗСУ перейти від радянської техніки до сучасного західного озброєння.

Про це напередодні саміту НАТО у Мадриді заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час онлайн-розмови з журналісткою POLITICO Лілі Байєр.

«Ми посилимо нашу підтримку Україні та іншим партнерам, які знаходяться в зоні ризику... На саміті ми узгодимо новий комплексний пакет допомоги Україні. Він складається з конкретних проєктів щодо допомоги в короткостроковій перспективі. Це зокрема обладнання для боротьби з дронами, захищений зв’язок та паливо. Але важливо, що ми також будемо дивитися на довгострокову перспективу. У тому числі шляхом допомоги Україні у переході від військової техніки радянських часів до сучасної техніки НАТО. Працюватимемо над підвищенням сумісності та подальшим зміцнення інститутів оборони та безпеки», — сказав він.

Столтенберг наголосив, що незалежно від того, як довго триватиме війна — тижнями, місяцями, чи роками — НАТО маємо бути готовим продовжувати надавати суттєву підтримку Україні.

«Ми дуже точно передбачили вторгнення і поділилися цією інформацією. Але відтоді дуже важко передбачити, як розвиватиметься ця війна. І це тому, що війна — це поєднання можливостей, а також волі, мужності, відданості та морального духу. І те, що ми побачили, на мою думку, вразило весь світ, — відвага, мужність Збройних Сил України, їхня воля протистояти жорстокому російському вторгненню, а також українського політичного керівництва та українського народу. Це вразило весь світ, а також продемонструвало, що президент Путін повністю недооцінив силу українського опору», — зазначив він.

«Політичний меседж полягає в тому, що незалежно від того, як довго триватиме війна, ми маємо бути готовим до тривалого періоду , готовим продовжувати надавати суттєву підтримку Україні. Я думаю, що ми всі хотіли б, щоб війна закінчилася якомога швидше, але українці, і я з ними повністю згоден у цьому, не здадуться, вони борються за свою незалежність, за свій суверенітет, і ми повинні надати їм підтримку», — наголосив генсек НАТО.

Він зазначив, що війна, яка зараз ведеться на виснаження, робить ще більш важливою постійну підтримку України, і що НАТО має надати українській армії сучасне важке озброєння, як це вже зробили деякі країни-члени Альянсу.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію