ЗСУ отримали від Латвії чотири гелікоптери

ЗСУ отримали від Латвії чотири гелікоптери

Повітряні сили Збройних Сил України отримали сьогодні чотири гелікоптери подаровані Латвією. Незабаром вони будуть включені до авіаційного парку української армії.

Про це повідомив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

«Стінгери», які ми відправили пів року тому, допомогли затримати російське вторгнення. Зараз, коли українські воїни в багатьох місцях починають контратаки, наші подаровані гелікоптери допомагатимуть українським військовим операціям і рятуватимуть життя!» — написав Пабрікс у твіттері.

«Ніщо інше, ніж повна перемога України, може принести стійкий мир. Що означає перемога України — вирішувати їй. Наше завдання — підтримати це рішення. — наголосив латвійський політик. — По-перше, має бути припинення вогню і російські війська мають залишити Україну. Тільки тоді можна буде говорити про змістовні переговори щодо мирного вирішення. Для Росії немає шляху назад до Європи без прощення України та власних реформ. Якщо війна закінчиться на умовах Росії, то Путін не засвоїть правильного уроку. Якщо він побачить, що за допомогою військової сили може досягти своїх цілей і це зійде йому з рук, то війна в Європі точно не закінчиться.»

Українські військові отримали два гелікоптери Ми-17 і два Ми-2. Перед передачею гелікоптери перефарбували, а один Мі-17 капітально відремонтували.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію