Лукашенко готується до повномасштабної війни з Україною

Білорусь готується до оголошення мобілізації, щоб призвати 100 тисяч солдатів, та вступити у війну з Україною

Білорусь готується до оголошення мобілізації, щоб призвати 100 тисяч солдатів, та вступити у війну з Україною на боці Російської Федерації, з якою вона перебуває у «Союзній державі».

Про це у твіттері написав один з лідерів білоруської опозиції, заступник голови Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко.

«Наші джерела повідомляють: Лукашенко домовилися розмістити 120 тисяч російських солдатів протягом листопада - лютого. Білорусь зобов’язується додатково поставити 100 тисяч мобілізованих солдатів. Лукашенко готується до повномасштабної війни. Захід має поставити ультиматум, від якого він не зможе відмовитися», — заявив Латушко.

Нагадаємо, що 20 вересня Олександр Лукашенко наказав розпочати підготовку оборони країни за нормами воєнного часу. Під час зустрічі з державним секретарем Ради безпеки Олександром Вольфовичем він заявив, що напоготові мають бути не тільки підрозділи регулярної армії, а й народне ополчення.

Лукашенко знову звинуватив Україну в тому, що на її території нібито створюються збройні підрозділи, які готові повалити владу в Білорусі та приєднати її до блоку НАТО.

«Ситуація дуже серйозна. Я б навіть сказав небезпечна. І нам ні в якому разі не можна спрощуватися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, отже, треба. Треба відмобілізувати її, щоб ми бачили, чи живі люди, які приписані до цієї частини, отже, треба її відмобілізувати. Треба територіальну оборону підняти, отже, треба», — сказав самопроголошений президент РБ.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію