Підняття зарплат військовим на 37% — фейк народжений ЗМІ

грошове забезпечення

Наразі ціла низка сайтів, посилаючись на слова заступниці міністра оборони Ганни Маляр, поширює новину, що українським військовим в грудні збільшать зарплату на 37%.

Проте це не так, і збільшення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців у грудні цього року не планується.

Насправді ж на брифінгу Ганна Маляр повідомила, що військовим буде виплачено майже на 37% більше, ніж було у листопаді через низку додаткових нарахувань. Зокрема, крім стандартного місячного грошового забезпечення (розмір якого не змінюється) та бойових виплат, у грудні військовослужбовцям також виплачуватиметься матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, що й збільшує загальний обсяг виплат.

«Річ у тім, що наприкінці року відбувається низка додаткових нарахувань. Всі ці виплати проходять за статтею щомісячне грошове забезпечення. Тому у грудні за цією позицією ми виплатимо нашим воїнам майже на 37% більше, ніж було у листопаді», — пояснила Маляр.

Також вона повідомила, що станом на 14 грудня військовим було виплачено 60% від загального обсягу щомісячного грошового забезпечення, та профінансовано 100% додаткових виплат за участь у бойових діях (100 тис.) та виплат за службу під час воєнного стану (30 тис.).

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію