Уряд спростив імпорт компонентів військової техніки

зсу

Компоненти військової техніки постачатимуться в Україну за спрощеною процедурою — без дозволу Державної служби експортного контролю.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 11 серпня. Йдеться про імпорт спеціально призначених, чи модифікованих до військового використання компонентів, повідомляє Мінекономіки.

«До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки, в тому числі — бронетехніки. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів. Спрощення процесу дозволить швидко відновлювати військову техніку — ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців. Це значить, що наші захисники значно швидше отримуватимуть необхідну для перемоги броню», — повідомила Перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Раніше Уряд спростив ввезення БПЛА та комплектуючих до них, засобів керування, приладів нічного та телевізійного бачення, оптичних прицілів для зброї, технології для розроблення, виробництва, ремонту виробів воєнного призначення.

Водночас дозвільний порядок зберігається для імпорту товарів щодо яких подається звітність до міжнародних організацій, або які можуть бути використані у терористичних цілях та обіг яких на території України обмежений законодавством.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію