Данія готує найбільшу партію допомоги Україні

сау

Нова партія військової допомоги від Данії оцінюється у 5,8 мільярда данських крон та серед іншого включатиме танки, бойові машини піхоти, зенітні установки та боєприпаси.

Це дванадцятий і найбільший пакет допомоги, який Данія надсилає Україні з початку широкомасштабного вторгнення, повідомляє оборонне відомство країни.

— Для того, щоб Україна могла продовжувати захищатися від незаконного вторгнення Росії, надзвичайно важливо, щоб такі країни, як Данія, надавали їй військову та фінансову підтримку, — заявив міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

Міністр оборони та міністр закордонних справ сьогодні поінформували про новий пакет допомоги Раду зовнішньої політики. Оголошення про збільшення допомоги було зроблено на фоні підготовки до чергового засідання Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні.

— З цим пакетом допомоги ми переходимо на новий етап. Після більш ніж півтора року війни ми незабаром спустошимо оборонні запаси. Саме тому ми розглядаємо цілеспрямовані спільні закупівлі та міжнародну співпрацю, яка адаптована до потреб України тут і зараз, — повідомив міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію