Можливості Яворівського полігона будуть розширені

військовий полігон Яворів

На базі Навчального центру миротворчості і безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, начальник Генерального штабу провів робочу зустріч з командним складом та іноземними інструкторами.

Найбільше часу було приділено детальному аналізу результатів рівня підготовки підрозділів бригад після проведення бойових стрільб та контрольно-комплексних занять. За результатми доповідей Віктор Муженко прийняв рішення щодо уточнення навчальних програм та вдосконалення підготовки з використанням новітніх систем і належного забезпечення на кожному з етапів навчання.
— Підготовка наших підрозділів за стандартами НАТО приносить очікувані результати та підтверджує свою ефективність, — підсумував Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.
Було розглянуто питання розвитку Навчального центру відповідно до затвердженої концепції.

Зокрема, щодо збільшення кількості інструкторів, удосконалення організаційно-штатної структури та запланованого будівництва навчального корпусу відділення імітаційного моделювання, приміщення для зберігання систем MILES і відновлення містечка «Інженерне».

Акцентовано увагу й на вдосконаленні польової навчально-матеріальної бази: будівництві додаткових тактичних полів, місця для відпрацювання дій у населеному пункті та промисловій зоні. А також збільшенні можливості військового стрільбища.

Окрім цього, було погоджено питання, щодо пришвидшення будівництва гуртожитків для особового складу і будинків для проживання сімей військовослужбовців.