На виставці «Зброя та безпека 2016» презентують безпілотний автомобіль на базі КрАЗ «Спартан»

КрАЗ Спартан

Запорізька інжинірингова компанія ТОВ «ІНФОКОМ ЛТД» (заснована у 1996 році) покаже безпілотний автомобіль власної розробки на XIII Міжнародній виставці «Зброя та безпека 2016», яка відбудеться в Києві з 11 до 14 жовтня.

Автомобіль буде оснащено комплексом спеціальних датчиків. Серед них тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, а також відеокамера переднього, заднього і бічного огляду. Машина також отримає передній і задній радари для визначення перешкод, далекомір, а також ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів.

Зв’язок з автомобілем здійснюється за цифровим радіоканалом передачі даних WiFi/Wimax, радіус зв’язку до 10 км. Додатково безпілотний автомобіль оснащується програмно-апаратним комплексом «SmartDrive» і навчанням у реальному режимі часу «Teach-inDrive». У режимі «Teach-inDrive» система запам’ятовує заданий маршрут. У базу заносяться координати прямування, одержувані за сигналом GPS через супутник.

Свій перший безпілотний автомобіль, розроблений на базі ЗАЗ Lanos, ІНФОКОМ ЛТД продемонструвала півтора роки тому в Житомирському військовому інституті ім. С.П. Корольова. Тут технологію автономного керування Pilotdrive мали доопрацювати для застосування на бронеавтомобілях.



Використані джерела:
www.autocentre.ua