Військова прокуратура розслідує розтрату коштів під час будівництва казарм 58 бригади у Глухові

ППД 58-ї бригади Фото: www.vppnr.gp.gov.ua

У мережі Інтернет в статті під назвою «У Глухові замерзають солдати 58 бригади, мер у відпустці» розповсюджена інформація щодо неналежних умов розміщення військовослужбовців 16-го батальйону 58-ї мотопіхотної бригади Збройних Сил України.

На місце дислокації вказаного підрозділу бригади здійснено виїзд керівництва військової прокуратури Сумського гарнізону. Встановлено, що в результаті недобудови казарменого фонду у м. Глухові Сумської області, прибувших із зони проведення антитерористичної операції військовослужбовців, розміщено в наметовому таборі. Кожен намет обігрівається, розгорнуто медичний пункт, організовано місце для приймання душу. Військовослужбовців забезпечено харчуванням та питною водою.

На даний час, військовою прокуратурою Сумського гарнізону здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом розтрати коштів службовими особами Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України під час будівництва казарменого фонду у м. Глухові, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

У ході розслідування буде досліджено питання додержання вимог законодавства військовим командуванням під час переміщення зазначеного підрозділу із зони проведення антитерористичної операції до місця постійної дислокації у м. Глухів. Військові службові особи, за наявності підстав, будуть притягнуті до відповідальності.

Читати також: Міністр оборони доручив ВСП провести перевірку умов розміщення військовослужбовців 58 бригади
ППД 58-ї бригади ППД 58-ї бригади ППД 58-ї бригади ППД 58-ї бригади Фото: www.vppnr.gp.gov.ua

Використані джерела:
Веб-сайт Військової прокуратури центрального регіону України