Уряд одноголосно схвалив запропоновані зміни до норм харчування військових

Уряд одноголосно схвалив запропоновані зміни до норм харчування військових

Про це сьогодні, 3 жовтня, повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

«За доручення Президента України сьогодні після винесення мною на голосування проекту постанови щодо внесення змін до норм харчування, Уряд одноголосно проголосував "за" та схвалив запропоновані зміни. Це дасть змогу нам закуповувати сухпай нового зразка

Від початку роботи ініціативної групи й до втілення зазначених змін у життя минуло багато часу, багато зусиль було витрачено: численні погодження із органами державної влади, роз'яснення та обґрунтування запропонованих змін.

Хочу зазначити, що нововведення не потребують додаткового фінансування із держбюджету: на закупівлю нових сухпаїв цього року ми знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили та врахували дану статтю витрат.

Так, цією Постановою вводиться нова норма харчування № 15, — добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 Ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачено порціонна видача норми, — тобто сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода — 0,5 л на кожен раціон. Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 Ккал.

Із нововведень — включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших та других страв. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки.

Уже невдовзі Міністерство оборони розпочне закупівлі даних сухпайків.

Вдячний Уряду за чітку позицію та допомогу в реалізації реформування забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.»

Технічні умови для харчових наборів нового зразка були підписані Міністром оборони України 26 вересня 2016 року.

Сухпай ЗСУ 2016 фото: www.mil.gov.ua

Як повідомляє Народна армія, вартість нового набору сухих продуктів (сухпайка) 172 гривні. Завдяки використанню сучасних технологій,новий сухпайок можна безперервно вживати протягом двадцяти одного дня.