Розкрито зосередження артилерійського дивізіону російських бойовиків (аерофотознімок)

зосередження артилерійського дивізіону

Волонтерська аеророзвідка передала для вивчення міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm свіжі знімки великого скупчення озброєння російських терористичних сил на Донбасі.

Координати виявленої техніки: 48.406799,39.132518.

На аерофотознімку волонтери InformNapalm ідентифікували 8 одиниць САУ «Гвоздика» (122 мм) та 6 одиниць гаубиць Д-30 (122 мм).

Умовно цю техніку можна класифікувати як дивізіон, який складається з трьох батарей: 122 мм САУ «Гводзика» — 2 батареї (по 4 одиниці) та 1 батарея буксированих 122 мм гаубиць Д-30 (6 одиниць).

зосередження артилерійського дивізіону зосередження артилерійського дивізіону Фото: informnapalm.org

Це вже четверте велике скупчення озброєння російських терористів, виявлене та ідентифіковане волонтерами за останній тиждень на Донбасі. Раніше велике скупчення танків і САУ було зафіксовано у Донецьку всього за 15 км від лінії розмежування, танки зафіксували у населеному пункті Роздольне (за 10 км від лінії), а також 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» в Новоазовську (за 17 км від лінії розмежування). Всі ці інциденти демонструють грубе порушення російськими терористичними силами домовленостей про відведення важкого озброєння за 25-кілометрову зону.

Водночас слід зауважити, що описаний у цій статті арт.дивізіон розташований на відкритому майданчику в населеному пункті Врубівський, і хоч він за 30 км від найближчої точки лінії розмежування, це є важливим показником щільного насичення окупованих територій російським озброєнням та технікою, яку РФ, мабуть, не збирається виводити на свою територію.

Цікаво, що на сервісі супутникових знімків TerraServer цей артилерійський дивізіон потрапляє в поле зору починаючи з серпня 2016 року, на більш ранніх супутникових знімках місцевості він не фіксувався.

зосередження артилерійського дивізіону Фото: informnapalm.org

Нагадаємо, що у вересні 2016 р. міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm під час моніторингу та розвідки відкритих джерел інформації (аналіз супутникових знімків, відео, знятого випадковими свідками, особистих фото із соціальних профілів найманців та кадрових російських військовослужбовців) провела ідентифікацію понад 30 типів озброєння та спецтехніки ЗС РФ на Донбасі. За результатами розслідувань було представлено базу даних, відеографіку та інфографіку.



InformNapalm