Перші фото бойової броньованої машини «Отаман 6х6» від НВО «Практика»

Отаман 6х6 від НВО Практика

«Отаман 6х6» – одна з нових розробок НВО «Практика», які компанія представить на виставці «Зброя та безпека-2016». Компанія Defense Express - інформаційний партнер виставки, оприлюднила перші фото нової бронемашини.

Отаман 6х6 від НВО Практика

«Отаман 6х6», з огляду на перші презентаційні матеріали, розглядається як бойова платформа з повною масою до 16 000 кг. Одна з версій виконання – бронетранспортер.

Більш детальне ознайомлення з машиною дозволяє зробити висновок, що її зроблено за класичною для більшості західних проектів схемою. Водій сидить ліворуч (по руху машини). Праворуч від нього двигун. Далі – бойове або десантне відділення (посадкових місць – до 10). У кормі – апарель. Машина має незалежну підвіску. Конструкція ходової частини створеної платформи дозволяє забезпечити цій машині значний запас як для додаткового бронювання (якщо в цьому буде потреба), так і для розміщення різного бойового навантаження.

Головною родзинкою машини, за словами представників компанії НВО «Практика», має стати оптимальне поєднання захищеності, вогневої потужності та мобільності. Машина розроблялась на підставі спільного рішення між НВО «Практика» та керівництвом ЗСУ з метою створення платформи/бронетранспортеру 6х6 головно в інтересах морської піхоти або підрозділів, яким потрібна бойова техніка, спроможна впевнено долати водні перешкоди. На виставці нова платформа представлена у ролі машини вогневої підтримки (без водометних рушіїв).

Отаман 6х6 від НВО Практика Отаман 6х6 від НВО Практика Отаман 6х6 від НВО Практика Отаман 6х6 від НВО Практика Отаман 6х6 від НВО ПрактикаОтаман 6х6 від НВО Практика Отаман 6х6 від НВО Практика Отаман 6х6 від НВО Практика