Миколаївський бронетанковий завод веде розробку покращеної версії бронемашини БРДМ-2

оновлено 14.04.17
модернізована БРДМ-2 зображення © military-informant.com

ДП «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу концерну «Укроборонпром», розробляє новий варіант модернізації радянської броньованої розвідувальної машини БРДМ-2.

Як повідомляє сайт «Военный информатор», фахівцями підприємства розпочато роботу над створенням версії БРДМ-2 з посиленим захистом і покращеними тактико-технічними характеристиками згідно з вимогами Міністерства оборони України і запитам ряду іноземних замовників.

Передбачається, що оновлена бойова машина, створена на базі БРДМ-2 отримає більш потужний і економічний дизельний двигун FTP Iveco Tector. Компонування носової частини БРДМ буде істотно змінено. З метою посилення бронювання лобової частини було вирішено повністю відмовитися від люків водія і командира.

Таким чином, передбачена можливість установки додаткового бронезахисту. При цьому на бронеавтомобіль може бути встановлена додаткова решітка для забезпечення захисту від ручних протитанкових гранат різних видів.

Склад озброєння планується значно змінити шляхом установки нового дистанційно керованого бойового модуля з 23-мм гарматою та спареним 7,62-мм кулеметом. Новий бойовий модуль дозволить значно підвищити рівень вогневої мощі оновленої бойової машини.

Очікується, що перший дослідний зразок буде створений в середині 2017 року.

модернізована БРДМ-2 зображення: vk.com/ukrainian_arsenal