Оголошено тендер на ремонт вертольоту Мі-14ПЧ

Оголошено тендер на ремонт вертольоту Мі-14ПЧ Мі-14ПЧ бортовий номер 35 «жовтий», 2009 рік, фото © Igor Lesiv

11 січня 2017 року оголошено тендер на технологічну підготовку виробництва, дослідний ремонт вертольоту Мі-14ПЧ (Ми-14ПЛ), його наземні та льотні випробування на загальну суму 13 192 638.41 грн.

Згідно технічного завдання, ремонт військового вертольоту Мі-14ПЧ заводський № 78494, бортовий № 35 повинен відповідати наступним вимогам:

  • категорія після ремонту: не нижче 2-ї;
  • виконано перелік обов’язкових робіт згідно діючим вказівкам та бюлетеням;
  • ресурс та строк служби відремонтованих агрегатів повинні забезпечувати відпрацювання ресурсу та строку служби основного виробу (вертольота) до наступного капітального ремонту.

Ресурсні показники:

  • Ресурс до наступного капітального ремонту 1000 годин на протязі 8 років.
  • Гарантійний строк експлуатації включаючи термін зберігання (на відкритих площадках) з дати закінчення ремонту 500 годин на протязі строку служби 1 рік.

Виконавець ремонту повинен гарантувати відповідність якості вертольоту вимогам діючої технічної документації при дотриманні Замовником правил експлуатації, зберігання та транспортування, встановлених експлуатуючою документацією.

В подальшому, згідно тендерного законодавства, повинна бути прийнята пропозиція (акцепт), укладений договір та виконане замовлення. Однак, слід зазначити, що у вересні 2016 року вже оголошувався тендер на ремонт даного вертольоту, проте 30 грудня 2016 року він був скасований.

У зв’язку з тим, що даний тим вертольотів проходив раніше ремонт на Севастопольському АРЗ, їх ремонт освоїло Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон».

Довідково: Мі-14 – морський багатоцільовий вертоліт берегового базування. Мі-14ПЧ – протичовновий вертоліт. Україні дісталось 5 Мі-14 різних модифікацій. Один Мі-14ПЧ бортовий номер 54 «жовтий» знаходиться в Державному музеї авіації в Жулянах, також судячи з наявних фото в льотному стані перебуває Мі-14ПЧ б/н 37 «жовтий» та Мі-14ПР борт 34 «жовтий». Також в льотному стані до недавна перебував борт 36 «жовтий».

Мі-14 ВМС України Мі-14 ВМС України Мі-14 ВМС України



Використані джерела:
Military Aviation