Готовність корпусу багатоцільового корвету на Чорноморському суднобудівному заводі (відео)

Ukrainian Military Pages - Готовність корпусу корвету проекту 58250

Український Мілітарний Портал, на своєму каналі You-Tube, оприлюднив відео, яке дозволяє оцінити стан корпусу багатоцільового корвету проекту 58250, що будується на Чорноморському суднобудівному заводі.

Нагадаємо, що головний корабель серії багатоцільових корветів проекту 58250 для ВМС - корвет «Володимир Великий» (заводський номер 01701) був закладений на Чорноморському суднобудівному заводі 17 травня 2011 року.

У січні цього року, командувач ВМС Ігор Воронченко, в інтерв'ю ТРК «Бриз», повідомив про продовження фінансування будівництва корвету та висловив сподівання, що до 2020 року він буде спущений на воду.

«Відпрацьоване і затверджене державне оборонне замовлення, яке передбачає продовження будівництва корвету, виділення ресурсного забезпечення під державне гарантування».

Торік, у серпні в інтерв'ю Ігор Воронченко інформував про загальний стан проекту:

«Корвет на 20% готовий. 7 секцій і надбудова вже є. Артустановки готові, турбіна лежить в Миколаєві, дизеля для енергосистеми готові в США. Дуже вдалий проект. За функціоналом він практично не поступається натовським кораблям такого класу. Вартість завершення проекту - близько 5 мільярдів гривень».