Протидронні патрони SkyNet Mi-5 для гладкоствольних рушниць

Протидронні патрони SkyNet Mi-5 для гладкоствольних рушниць

Відповідно до розвитку безпілотних літальних апаратів, триває розробка засобів для їх нейтралізації. Але, крім нових моделей, також з'являються особливі боєприпаси для традиційної зброї.

Так ВПС США закупили партію спеціальних патронів для гладкоствольних рушниць, які планують використовувати проти легких дронів.

Компанія AMTAC Less Lethal надала військовому командуванню тестову партію з 600 набоїв SkyNet Mi-5 для рушниць Remington Model 870. Якщо патрони сподобаються військовим, вони підпишуть контракт на постачання 6400 боєприпасів такого типу.

Протидронні патрони SkyNet Mi-5 для гладкоствольних рушницьфото: zbroya.info

Патрони SkyNet Mi-5 розраховані проти дронів із масою до 25 кг та максимальною висотою польоту до тисячі метрів. На думку розробників, такі апарати, завдяки своїй дешевизні та простоті управління, можуть використовуватися терористами і диверсантами.

Патрон SkyNet Mi-5 – це фрагментована свинцева куля, що складається з п'яти елементів, скріплених між собою міцною ниткою. При пострілі куля розділяється і утворює подобу сітки. Влучивши в ціль, важкі елементи кулі пошкоджують та обвивають дрон ниткою.



Використані джерела:
zbroya.info