Асоціація виробників ОВТ пропонує спростити процедури розроблення та постачання озброєння

Ukrainian Military Pages

Асоціація виробників озброєння та військової техніки України передала Міністерству оборони пропозиції щодо спрощення та вдосконалення процедури прийняття на озброєння та постачання нових видів озброєння до ЗСУ, а також процесів з їх розробки та модернізації.

Відповідні рекомендації були передані Міністерству оборони 23 червня, у вигляді підготовленого Асоціацією та Радою Волонтерів при Міністерстві оборони України проекту наказу про «Порядок організації розроблення (модернізації) та прийняття на озброєння (постачання) Збройних Сил України озброєння, військової і спеціальної техніки».

Зокрема, даний документ регламентує діяльність і взаємодію структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу та інших органів військового управління, а також виконавців оборонного замовлення під час організації, виконання, контролю та приймання робіт з розроблення та модернізації зразків озброєння, військової і спеціальної техніки за державним оборонним замовленням.

Дійсна редакція документу, на думку представників оборонно-промислового сектору України, не містить чіткої послідовності дій для виконавців оборонного замовлення, зокрема, в ньому міститься дублювання функцій Міністерства оборони та Генерального штабу, що значно ускладнює для підприємств розробку та постачання українським військовим своєї продукції.

В розробленому Асоціацією документі запропоновано виключити зайві ланки, які не сприяють вирішенню питань розроблення та прийняття на озброєння військової техніки, проте значно ускладнюють та збільшують час проходження цих процесів, а також вказано чітку послідовність виконання цих етапів та відповідальні за них органи військового управління.

Проект наказу:

Пояснювальна записка:

Довідка: Асоціація виробників озброєння і військової техніки України об’єднує провідні приватні підприємства оборонно-промислового комплексу України. Створена в березні 2017 року для реформування законодавства в сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, а також створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.



Використані джерела:
Веб-сайт Асоціації виробників озброєння і військової техніки України

довідник озброєння і військової техніки