У Черкасах проведуть десятиденні навчання батальйону територіальної оборони

Ukrainian Military Pages

У Черкасах, наприкінці червня - початку липня, відбудуться десятиденні навчальні збори з особовим складом місцевого стрілецького батальйону територіальної оборони.

Для підготовки та відновлення навичок у виконанні завдань за призначенням, військові комісаріати Черкаської області планують залучити на навчальні збори майже 500 осіб.

Ukrainian Military Pages фото © facebook.com/cherkasyomvk

Особовий склад стрілецького батальйону пройде навчання з тактичної, вогневої, інженерної, медичної та спеціальної підготовки на військовому полігоні поблизу Черкас.

Нагадаємо, що стрілецькі батальйони формуються обласними військовими комісаріатами і є найбільшою військової частиною у структурі військ територіальної оборони.

Створення нової структури територіальної оборони України розпочалось наприкінці 2014 року. Всі підрозділи комплектуються резервістами та військовозобов'язаними. Підготовка особового складу частин та підрозділів ТрО проводиться в рамках навчальних зборів та занять, які проводяться в період між навчальними зборами.

За твердженнями військового командування, щороку кількість та інтенсивність заходів підготовки збільшується. Крім того, у перспективі, відповідно до планів переозброєння Збройних Сил, передбачається введення до штатів стрілецьких батальйонів та загонів оборони більш важкого озброєння.

Ukrainian Military Pages фото © facebook.com/cherkasyomvk

Відповідно до Закону України «Про оборону України», територіальна оборона України є системою загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в особливий період із завданнями:

  • охорони та захисту державного кордону;
  • забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил);
  • охорони та оборони важливих об'єктів і комунікацій;
  • боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями;
  • підтримання правового режиму воєнного стану.

Також, у рамках інших військових навчань, минулого тижня у черкаському аеропорту тимчасово базувалися два військових літаки МіГ-29.



Використані джерела:
Facebook-сторінка Черкаського ОМВК