Сили спеціальних операцій ЗС України отримають нову символіку – долучайтесь до розробки

Ukrainian Military Pages

Сили спеціальних операцій ЗС України планують до кінця березня замінити символіку на нову, що буде базуватися на концепціях закладених у нову форму нашого війська.

Віталій Гайдукевич, відомий журналіст та керівник робочої групи з розробки нової форми, на сторінці групи у Facebook, пропонує долучитися до розробки всім охочим:

Ukrainian Military Pages

Отже, панове-колеги. До 1 квітня нам треба покласти на стіл командуванню ССО такий набір емблем/нашивок: командування, 3 полк, 8 полк, 73 морський центр, 142 навчально тренувальний центр, 140 центр спеціальних операцій, ІПСО - 16, 72, 74, 83.

Які думки є на сьогодні:

1. позаяк бренд-колір в ССО, це сірий і його відтінкові варіації, то є пропозиція в емблемах відмовитися від золотого/жовтого. Тобто основні фігури на щиті мають бути або срібні/білі на кольоровому тлі, або кольорові на срібному/білому, або колір на кольорі.

2. усі емблеми вписуються в класичний британський щит. 3. В емблемах ІПСО можна використати один елемент на 4 центри, тільки міняти кольорову конфігурацію. Наприклад, припускаємо, символом ІПСО є чортополох - ну там, чортів полохати, бісів ганяти, в українській традиції має охоронні властивості, тому навмисно висаджувався в куті поля, шоб нечиста не шовгала... Отже, беремо для одного центру білий чортополох на червоному, далі - білий на синьому, чорний на білому, блакитний на білому і так далі - варіацій повно. Будь-яка частина буде ідентифікуватися по профілю саме по наявності чортополоху, а вже яка саме частина (номер, пдд) будемо бачити по кольорам. Це не вводна, це приклад.

4. Як варіант для емблеми командування ССО можна використати голову - командування - голова. Тим більше, що у командувача є вже діюча відзнака "Вожак" - голова вовкулаки. Тобто можна використати голову із відзнаки, можна запропонувати іншу. Можна альтернативну пропозицію.

5. Для 73 ЦСО можна підкреслити "морську" природу і дати тлом синьо-зелений колір. Тим більше, що вже зафіксовано, що морські спеціальні юніти ВМС матимуть кольором берету саме колір морської хвилі. 73 в пам"ять про його витоки може мати таке тло щита. Знову ж - не догма, а версія.

Ваші пропозиції найбільш цінні в картинках. Ті, чия ідея буде прийнята до використання, отримають символічні, але гонорари.



Всі обговорення проектів та пропозиції на сторінці робочої групи.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram