«Укроборонпром» та «Aeroscraft» вироблятимуть стрілецьку зброю, першим проектом стане М16

m4 WAC47

Державне підприємство «Укроборонсервіс», що входить до складу ДК «Укроборонпром» спільно з американською компанією «Aeroscraft» вироблятимуть стрілецьку зброю за стандартами НАТО в Україні. Першим проектом стане М16 (M4 WAC47).

Такі домовленості є результатом підписаного Меморандуму про співпрацю між двома компаніям. Про це заявили на прес-конференції заступник генерального директора з авіабудування та виробництва ДК «Укроборонпром» Володимир Коробов, засновник компанії «Aeroscraft» Ігор Пастернак та очільник ДП «Укроборонсервіс» Сергій Микитюк.

«Першою зброєю, що за пілотним проектом буде виготовлена в Україні стане автоматична гвинтівка М16 моделі WAC47. Виготовлення зброї за стандартом НАТО є важливою частиною розвитку та реформування українського ОПК», – повідомив Сергій Микитюк.

Версія гвинтівки М16, яка вироблятиметься в Україні, передбачає можливість зміни стволів та відповідно матиме можливість використання боєприпасів, що використовуються в автоматах Калашникова.

Крім того, Володимир Коробов повідомив, що держконцерном «Укроборонпром» розроблена програма з виробництва боєприпасів, яка передана на розгляд до Кабінету Міністрів України. Програма передбачає розгортання виробничих потужностей на протязі 18 місяців після початку фінансування. Виробництво, яке спроектоване, розраховане на виробництво боєприпасів як натівських калібрів так і пострадянських.

Заступник очільника ДК «Укроборонпром» Володимир Коробов зазначив, що перехід на міжнародні стандарти НАТО є частиною стратегії реформування та розвитку вітчизняного ОПК. Півроку тому ми вперше її презентували, а вже сьогодні ми розпочинаємо виробництво натівської зброї для української армії.

Aeroscraft – є відомою компанією, яка спеціалізується на виробництві інноваційних повітряних суден, сторожевих веж та стрілецької зброї.

Напередодні нового року, в Маріуполі, була введена в експлуатацію система раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей «Aeros» - спільна українсько-американська розробка. У подальшому планується виробити та встановити ще п’ять таких комплексів.

m4 WAC47



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»