ЦНДІ ЗСУ: за останні півтора роки сформовано вимоги до понад 50 проектів озброєння і техніки

Ukrainian Military Pages

Про це, вчора, 15 серпня, під час брифінгу повідомив директор Центрального науково-дослідного інституту Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Романченко.

Науковці Інституту беруть участь у роботі Комітету реформ Міністерства оборони України, щодо визначення єдиних поглядів на створення системи логістики Збройних Сил України та подальшого набуття нею спроможностей. Також розроблена робоча версія комплексу математичних моделей операцій та ведеться робота над удосконалення системи управління.

— Результати досліджень дозволили визначити рекомендації щодо основних напрямків розвитку озброєння та військової техніки ЗС України з урахуванням можливостей оборонно-промислового комплексу. Це стосується виробництва, модернізації озброєння та військової техніки.

Тільки за останні півтора роки сформовано пропозиції стосовно вимог до понад 50 проектів озброєння та військової техніки. Зокрема, до мінометів різних калібрів, авіаційної ракети, безпілотних літальних апаратів, ракетного комплексу та броньованих машин, — підкреслив генерал-лейтенант Ігор Романченко.

За напрямком будівництва та розвитку Збройних Сил тривають дослідження щодо оборонного планування, мобілізації та комплектування ЗС України. За результатами досліджень сформовано пропозиції щодо вирішення проблем у системі комплектування Збройних Сил і вдосконалення системи мобілізаційної підготовки та мобілізації.

— Інститут брав участь у підготовці проектів усіх державних програм реформування та розвитку Збройних Сил та в усіх оборонних оглядах, що проводилися в Україні. Ми досліджували масштаби та характерні риси майбутніх війн і збройних конфліктів, а також займалися визначенням складу та основних завдань Збройних Сил й інших складових сектору безпеки і оборони України, — зазначив генерал-лейтенант Ігор Романченко.

Вже сьогодні проводиться дослідження з обґрунтування перспективної моделі Збройних Сил України зразка 2030 року та шляхів переходу до неї.

Інститут вивчає ситуацію, що складається навколо України, його фахівці беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, аналізують досвід її проведення і враховують його під час досліджень, що стосуються питань підготовки та застосування Збройних Сил України.

Нині в Збройних Силах України створена і функціонує система з 16 науково-дослідних закладів, де проводяться дослідження для потреб Збройних Сил. Це науково-дослідні інститути та центри, наукові підрозділи військових вишів.



довідник озброєння і військової техніки