Цього літа планують закласти першу «Лань» для ВМСУ

Цього літа планують закласти першу Лань для ВМСУ Реалізація подібного проекту (у варіанті артилерійського катеру) для ВМС В'єтнаму

Цього року може бути значно посилена морська складова ВМСУ. Про це під час робочого візиту до Західної військово-морської бази повідомив командувач віце-адмірал Ігор Воронченко.

На середньострокову перспективу започатковано переробку до сучасних стандартів проекту ракетного катера «Лань», який стане основою ударного ракетного потенціалу вітчизняних Військово-Морських Сил. Закладку першого корпусу заплановано на літо цього року.

Катер Лань

Нагадаємо, що цього року вже відбулися успішні льотні випробування протикорабельного ракетного озброєння для цього проекту. Це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

Ukrainian Military Pages

Також, за словами командувача, влітку будуть спущені на воду два катери типу «Кентавр», що були закладені у грудні 2016 року на київському суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському».

— Я бачу значні перспективи у будівництві малих мобільних катерів типу «Кентавр». Їхні переваги — велика швидкість, вогневий потенціал та десантна ємність, що дозволяє виконати чимало завдання, визначених на перспективу, — розповів віце-адмірал Ігор Воронченко.

Крім того, наразі завершується прийом до складу ВМС чотирьох катерів типу «Гюрза», призначених для захисту інфраструктури портів, прибережної зони, гирл річок.

Командувач ВМС також повідомив, що минулого року відновилось фінансування Державної цільової оборонної програми «Корвет» проекту 58250. На даний час уже здійснено 70 відсотків корпусних робіт першого корабля.

— Будівництво корвету дозволить посилити спроможності ВМС як у Чорному морі, так і в інших акваторіях світового океану. Важливо, що для реалізації проекту долучаються 9-10 тисяч працівників Миколаєва та інших підприємств України, які скомплектують вузли, агрегати та озброєння цього проекту. Це, окрім іншого, дозволить покращити соціально-економічну ситуацію у суднобудівній галузі країни, у першу чергу у славетному місті Корабелів, вивести її у стадію розвитку, — зазначив віце-адмірал Ігор Воронченко.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України

довідник озброєння і військової техніки

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію