ДП «Завод 410 цивільної авіації»: фоторепортаж з виробництва

Ukrainian Military Pages

Державне підприємство «Завод 410 цивільної авіації», що входить до держконцерну «Укроборонпром», є одним з тих об’єктів, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки нашої держави. Керівництво підприємства влаштувало прес-тур територією заводу.

До уваги фоторепортаж від журналістів газети «Український інтерес».

Конструктори показали, як вони проводять діагностику, ремонт, технічне обслуговування, переобладнання, модернізацію літаків та гелікоптерів.

Нагадаємо, що у 2015 році підприємство отримало сертифікат, разом із дозволом Державної авіаційної служби України на здійснення власних розробок та розпочало модернізацію нового для працівників виду техніки – вертольоту Ми-8Т до типу Ми-8МСБ.

Ukrainian Military Pages Головний конструктор Олександр Кіпров. Фото: Український інтерес / Олександр Бобровський

«Зараз для нас пріоритетом є замовлення від військових. Ми оновлюємо п’ять літаків для Міноборони. Однак крім робіт для Повітряних сил, ми працюємо й для іноземних партнерів. На цей момент ми проводимо капітальний ремонт та відновлення літака Ан-32 для Республіки Бангладеш. Контракт з цією країною стосувався трьох машин, дві вже відправлені та працюють там», – розповів головний конструктор підприємства Олександр Кіпров.

За його словами, нещодавно «Завод 410 ЦА» виконав величезне замовлення для військово-повітряних сил Індії. Українці модернізували 40 Ан-32. Зараз підприємство постачає до Індії запчастини для літаків цього ж типу, іноземці планують відремонтувати в себе ще 60 машин.

Разом з тим, на підприємстві наголосили, що сьогодні є нестача кваліфікованих працівників з робітничих та інженерно-технічних спеціальностей, а саме: інженерів з обліку матеріальних ресурсів, радіомеханіків, електромеханіків, складальників-клепальників, токарів та шліфувальників. Загалом на ДП «Завод 410 ЦА» працює близько 1000 осіб, однак підприємство має близько 40 вільних вакансій.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати також:Вінницький авіаційний завод (фоторепортаж)

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію