«Завод 410 ЦА» розпочне модернізацію Ми-8Т до версії Ми-8МСБ

Ми-8МСБ фото: www.motorsich.com

Державне підприємство «Завод 410 цивільної авіації» (м. Київ), що входить до складу концерну «Укроборонпром», розпочне модернізацію абсолютно нового для працівників виду техніки – вертольоту Ми-8Т до типу Ми-8МСБ.

Сьогодні підприємство отримало відповідний сертифікат, разом із дозволом Державної авіаційної служби України на здійснення власних розробок.

«В Україні є чудові можливості ремонтувати та модернізувати вертольоти, і це будуть робити саме тут. Програма модернізації була розроблена з метою імпортозаміщення російських комплектуючих – відтепер Україна власними силами буде оновлювати свій авіапарк», – заявив очільник заводу цивільної авіації Сергій Подрєза.

За його словами, саме завдяки успішному виконанню програми імпортозаміщення було ухвалене рішення створити на базі 410-го заводу окремий спеціальний підрозділ «Укроборонпрому». Його головне завдання – виробництво необхідних комплектуючих та впровадження новітніх розробок для повної незалежності від РФ.

Раніше заступник генерального директора з розвитку концерну Артур Херувімов заявляв, що «Укроборонпром» розвиває програму імпортозаміщення Ukrainian Shield. Вона передбачає максимальну концентрацію виробництва необхідних компонентів в Україні і залучення іноземних виробників до відкриття заводів у нашій країні.

Також, одразу після передачі фінальної партії з 5 модернізованих літаків АН-32RE ВПС Індії, ДП «Завод 410 ЦА» підписав новий контракт з військово-повітряними силами Єгипту. Підприємство адаптує три літаки Ан-74 під вимоги країни-експлуатанта. Домовленість передбачає участь фахівців заводу в супроводі експлуатації та ремонту цих літаків.

ДП «410 завод цивільної авіації» надає послуги з ремонту та сервісного обслуговування літаків Ан-24, Ан-26, Ан-30, Ан-32, а також двигунів Д-36 .


Укроборонпром