Україна та Канада уклали контракт на поставку снайперських гвинтівок

Канадські снайпери ведуть вогонь з гвинтівки McMillan TAC-50. Навчання DAWN BLITZ 2013

Між Канадою та Україною укладений контракт на поставку снайперських гвинтівок. Наразі очікується на підписанням урядом Канади дозволу на експорт цієї зброї.

Про це розповів депутат канадського парламенту Джеймс Безан в інтерв’ю UATV, повідомляє Український мілітарний портал.

Він зазначив, що це комерційні поставки. За його словами, проблем із підписанням дозволу про експорт зброї, бути не повинно. Після цього, зброю одразу можуть поставляти до України, що повинно суттєво підвищити можливості ЗСУ у стримуванні російської агресії.

Мені відомо, що є й інші виробники, які створюють кулемети, легкий броньований транспорт та інше, й вивчають потенціал роботи з українськими компаніями, українськими збройними силами, аби краще забезпечити українських військових.

Нагадаємо, що минулого року на озброєння Збройних Сил України прийнято снайперські гвинтівки McMillan TAC-50 та Surgeon PSR, а також українські 7,62-мм снайперські гвинтівки UAR-10 та UAR-008.

Саме з McMillan TAC-50, снайпер елітного спецпідрозділу Канади в Іраку встановив світовий рекорд з дальності підтвердженого ураження цілі, поціливши у ціль з відстані в 3,540 метрів.

Також на озброєнні Збройних Сил України перебувають 7,62-мм снайперська гвинтівка BT APR308 та 12,7-мм снайперська гвинтівка Barrett M82.


Читати також: Порошенко придбав та передав 100 снайперських комплексів для 3-го полку Сил спецоперацій


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію