На Strong Europe Tank Challenge 2019 поїде 25 опдбр

На Strong Europe Tank Challenge-2019 поїде 25 опдбр

На гончарівському полігоні визначили найкращий танковий взвод Збройних Сил України, якій наступного року представить Україну на міжнародних змаганнях у Німеччині.

Десять днів тривала запекла боротьба танкістів восьми команд механізованих і танкових військ (17, 24, 30, 57 бригад), десантно-штурмових військ (25, 95 бригад), морської піхоти (36 бригада) та 9 оперативного полку Національної гвардії.

Водіння танків, виклик вогню артилерії, снайперська стрільбу з танків, «танкова карусель», розвідка цілей, бойові стрільби взводів у наступі та обороні, евакуація пораненого, особиста стрілецька та фізична підготовка.

На змаганнях були представлені три типи танків: Т-64, Т-72 та Т-80. Перші дні, як повідомляла прес-служба Сухопутних військ, у лідери виходили взводи 25-десантної, 30-ї механізованої та 57-ї мотопіхотної бригад ЗСУ. Зокрема десантники набрали найбільше балів зі снайперського вогню та спортивної естафети, а також у вправі «танкова карусель». Вправа «розвідка цілей та виклик вогню артилерії» виводила вперед танкістів 30-ї та 57-ї бригад.

Читати також:UAF Tank Challenge: шостий день вогню, диму та поту

Але на вирішальних, найбільш складних та результативних, бойових стрільбах взводів, максимальну кількість балів набрав танковий взвод 25 окремої повітрянодесантної бригади лейтенанта Ярослава Лаврієнка, який й виборов перше місце, перехідний приз, грошову премію у 102 тис. грн, а також буде представляти Україну на IV міжнародному конкурсі у Німеччині.

На минулорічних змаганнях танковий взвод, тоді ще молодшого лейтенанта Лаврієнка зайняв друге місце та отримав сертифікат на 60 тисяч гривень.

Срібло отримали переможці «сухопутного» конкурсу – взвод 17-ї танкової бригади, а третє місце за «королівськими» танкістами 24-ї механізованої бригади.

На Strong Europe Tank Challenge-2019 поїде 25 опдбр

Невеликий фотозвіт від Генерального штабу ЗС УКраїни:

найкращий танковий взвод Збройних Сил України, найкращий танковий взвод Збройних Сил України, найкращий танковий взвод Збройних Сил України, найкращий танковий взвод Збройних Сил України, найкращий танковий взвод Збройних Сил України, найкращий танковий взвод Збройних Сил України,

Нагадаємо, що два роки поспіль на міжнародних змаганнях виступав танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади під командуванням Романа Багаєва.

І згадаємо результати попередніх конкурсів у Сухопутних та Десантно-штурмових військах:

Загальні підсумки конкурсу «Найкращий танковий взвод Сухопутних військ ЗС України» найкращий танковий взвод ДШВ


ua en

Використані джерела:
Офіційний сайт Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію