UAF Tank Challenge: шостий день вогню, диму та поту

Найкращий танковий взвод ЗСУ

«Найкращий танковий взвод ЗСУ» – шостий день вогню, диму та поту десантників, морпіхів, нацгвардійців, піхотних та «канонічних» танкістів.

У танковій першості, що проводиться за програмою міжнародних змагань Strong Europe Tank Challenge 2018, беруть участь найкращі танкові взводи оперативник командувань Сухопутних військ, ДШВ, КМП ВМС та НГУ:

  • 30-ї механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького ОК «Північ»
  • 24-ї механізованої бригади імені короля Данила ОК «Захід»
  • 57-ї мотопіхотної бригади ОК «Південь»
  • 17-ї танкової Криворізької бригади ОК «Схід» (переможець конкурсу СВ)
  • 25-ї повітрянодесантної бригади (переможець конкурсу ДШВ)
  • 95-ї десантно-штурмової бригади
  • 36-ї бригади морської піхоти
  • 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії.

Загальні підсумки конкурсу «Найкращий танковий взвод Сухопутних військ ЗС України» найкращий танковий взвод ДШВ

У перші два дні команди змагалися у стрільбі з пістолета ПМ та подоланні смуги перешкод, під час якої демонстрували вміння переносити тривалі фізичні навантаження на швидкість.

Третього дня - «танкова карусель», коли постійно змінюється місцезнаходження танку в межах опорного пункту з метою підвищення живучості та ускладнення ведення прицільного вогню противником у відповідь.

Найкраще це вдалося танкістам 25-ї окремої повітрянодесантної бригади.

Найкращий танковий взвод ЗСУ
Фото: Прес-служба КСВ ЗСУ

Проте наступного дня картина докорінно змінилася. Після виконання вправи «розвідка цілей та виклик вогню артилерії» командний рейтинг очолили танкісти з 17 отбр та 30 омбр, а десантники змістились на IV позицію.

Також танкісти вже пройшли етап евакуації та надання першої медичної допомоги пораненим.

Шостий день розпочався з бойової стрільби взводів у вправах танковий взвод у наступі та обороні, які є найбільш результативними по балах і найбільш складними по виконанню. На початок дня команда Національної гвардії, що бере участь вперше, знаходилася у середині турнірної таблиці.

Переможців нагороджуватимуть у суботу, 8 вересня. Найкращий взвод представить Україну на міжнародному конкурсі у Німеччині.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages SETC 2017, Німеччина. Фото: Генеральний штаб ЗС України


Використані джерела:
Прес-служба Сухопутних військ ЗС України