Військові, чиї квартири залишились на окупованих територіях, зможуть отримати житло

Військові, чиї квартири залишились на окупованих територіях, зможуть отримати житло

Депутати схвалили законопроект №8394, що дозволяє військовим, які вийшли з окупованих територій, не зрадили присязі і продовжили службу - отримати житло або грошову компенсацію.

Відповідне рішення підтримали 269 народних депутатів. Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року. Це дасть можливість передбачити відповідні видатки у бюджеті вже наступного року.

За цим законом, військові, що служили на території Криму, Донецької та Луганської областей та продовжують службу, які отримали чи мали на цих територіях житло (службове, постійне, приватне), забезпечуються жилими приміщеннями або за їх бажанням грошовою компенсацією.

Встановлюється, що відмова від права власності на жиле приміщення, що розташоване на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, яке перебуває у приватній власності таких категорій осіб, здійснюється в порядку, що визначається Кабміном.

Особи, які на дату початку тимчасової окупації згаданих територій, перебували на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, забезпечуються жилими приміщеннями з урахуванням попереднього часу перебування на квартирному обліку.

Детально про законопроект №8394.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію