Україна та Польща вироблятимуть аеродромне обладнання

Україна та Польща вироблятимуть аеродромне обладнання

Започаткована кооперація між Львівським авіаційно-ремонтним заводом та WCBKT щодо спільного виробництва установок для обслуговування літаків на аеродромах.

Відповідний меморандум про кооперацію у цивільній та військових сферах, підписали 10 жовтня на «Зброя та Безпека 2019», держпідприємства «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «ПРОГРЕС», «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» (ЛДАРЗ) та польська компанія Wojskowe Centralne Biuro Konstrukcyjno-Technologiczne, повідомляє Defense Express.

Угода відбулася за підтримки Польської палати виробників оборонної продукції (Polska Izba Producentów na Rzecz Obronności Kraju).

Україна та Польща вироблятимуть аеродромне обладнання

Першим продуктом, який польська компанія хоче виготовляти з партнерами на території України, буде аеродромна енергетична установка GPU-7/90 «Taurus», що використовується для обслуговування літаків в аеропортах. У подальших планах партнерства налагодження у Львові виробництва широкої гамми авіаційно-технічних засобів польської WCBKT.

«Українська сторона дуже зацікавлена в даному проекті. У першу чергу він орієнтований на потреби наших Збройних Сил, наших ВМС. Окрім того, польські партнери зацікавлені і допоможуть нам (ЛДАРЗ) налагодити виробництво такої продукції», – заявив директор ДП СЗТФ «Прогрес» Тарас Шейко.

Україна та Польща вироблятимуть аеродромне обладнання

Своєю чергою, голова правління WCBKT Пьотр Кісель (Piotr Kisiel) зазначив, що пізніше, після організації виробництва продуктів цивільного призначення (різноманітних систем аеродромного забезпечення літаків), у кооперації з українськими підприємствами партнери планують виробляти різноманітні агрегати та установки для застосування у військовій сфері.

«Сьогодні ми підписали дуже важливий документ... Ми починаємо кооперацію між Львівським авіаційно-ремонтним заводом, нашим заводом WCBKT і «Прогресом», де будемо спільно виробляти продукцію установок для обслуговування повітряних суден на землі, і не тільки військових, а й цивільних. Маємо плани щодо спільного виробництва на цивільному ринку таких моделей, як «Taurus»... Ми думаємо, що через декілька років побудуємо близько 100 штук», – заявив Славомір Кулаковскі, очільник Польської палати виробників оборонної продукції.