Військові розвідники отримали унікальну смугу перешкод

У навчальному центрі відкрили унікальну смугу перешкод

Унікальну смугу перешкод для підготовки підрозділів розвідки збудовано у 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

За оцінками іноземних експертів, що перебувають на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, ця смуга є однієї з найдовших і складніших у східній та центральній Європі. Її створювали на основі вимог наших розвідників, які пройшли гарт АТО/ООС.

У навчальному центрі відкрили унікальну смугу перешкод

Смуга розпочинається імітацією десантування «по-штурмовому» з гелікоптера та складається з 26 перешкод, кожну з яких можна модифікувати на розсуд інструктора – ставити розтяжки, мінні поля чи навіть засідки. Комплекс вимагає від розвідника не лише витривалості та сили – тут потрібен потужний командний дух аби перемогти свої страхи.

У навчальному центрі відкрили унікальну смугу перешкод

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages раніше докладно розповідали, які перешкоди будуть збудовані у 49-му навчальному центрі розвідки (входить у структуру 184-го навчального центру). На створення унікальної смго об'єкту перешкод держава витратила 1,6 млнч гривень.

Нормативів чи норм проходження такої смуги перешкод немає. Саме тому підрозділи, що тренуються і навчаються тут, наразі в буквальному розумінні відпрацьовують новітні стандарти, за якими готуватимуть українських та, можливо, й іноземних розвідників. Вже ведуться перемовини про підготовку тут іноземних фахівців.

У навчальному центрі відкрили унікальну смугу перешкод


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію